На Чернігівщині відкрилася виставка картин про сучасне через минуле

Відкрився цей мистецький захід 10 вересня 2024 року у Палаці родини Катериничів у центрі Бобровицької громади Чернігівської області.

Авторка виставки – уродженка села Браниця Бобровицької громади, відома в столиці архітекторка Оксана Хорошавіна.
Виступаючи перед численними відвідувачами унікальної виставки, художниця наголосила на головній меті: відтворити сучасне через минуле.
Цю виставку та її тему високо оцінили столичні колеги: Олександр Чижевський – Президент Національної Спілки Архітекторів України, Заслужений архітектор України, Лауреат Державної премії України в галузі архітектури; і віце-президент Спілки архітекторів Олена Олійник.
Представляючи цих високих гостей, Оксана Хорошавіна і заступник міського голови Юлія Петренко наголосили, що ці видатні архітектори, при підтримці Національної спілки Архітекторів України, допомогли нашій землячці вибороти серед 43 кандидатів на пілотні проекти по відновленню Спадщини в Україні й проект відновлення Палацу родини Катериничів. Тож не випадково саме тут організована й виставка картин Оксани Хорошавіної, яка триватиме до 10 жовтня 2024 року, і привертатиме належну увагу до цієї історичної спадщини, яку маємо разом відтворити й залишити наступним поколінням.
Детальніше про ініціаторку відновлення Палацу, участь у цій благородній справі керівництва Бобровицької громади, місцевих активістів, що активно працюють на толоках у старовинному Палаці, ми розповімо дещо пізніше в окремій публікації.

Григорій Войток

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?